Coaching

Coaching is een mooie manier om te werken aan je persoonlijke groei. Coaching is gericht op het verkrijgen van inzicht in jezelf en legt de nadruk op het nu en de doelen die je stelt.

Door inzicht te krijgen in je patronen, te werken aan iets wat je wil bereiken of aan iets waar je juist van af wilt, opent zich een scala aan mogelijkheden om je doel te bereiken. Klachten als stress, angsten, vermoeidheid, terugkomende (belemmerende) gedachten en overtuigingen kunnen baat hebben bij een coachtraject.

Screenshot 2017-11-19 15.52.49

Stel je vraag!

Omdat ieder mens uniek is met individuele manieren van kijken naar de dingen, heb ik verschillende coachings- en inzichttechnieken om in te zetten bij de coaching. Afhankelijk van de persoonlijke behoeften, pas ik die technieken toe, die passen bij de cliënt. Heb je een vraag? Twijfel dan niet en neem gerust contact met mij op.

Kinderen

Na het allereerste contact via mail of telefoon, stuur ik een korte vragenlijst via de mail. Dit is in de vorm van een intake formulier voor de ouders en een apart formulier voor het kind. In deze formulieren worden de doelen van ouders en kind duidelijk. In principe zijn de ouders welkom bij alle sessies van het kind, mits het kind dit prettig vindt. Na de intake in de praktijk volgt er een verslag voor de ouders. De door mij ontwikkelde intake bij kinderen bestaat uit twee spelletjes en het maken van een tekening. Bij die tekening wordt een verhaal gemaakt. Na een uur heb ik dan een duidelijk beeld, dat nodig is om met het kind te kunnen werken. Kinderen ervaren deze intake als zeer plezierig.

Naast sessies met het kind, kunnen er ook gesprekken met alleen de ouders en/of de school plaatsvinden als dat nodig is.

Voor kinderen tot ongeveer vier jaar werk ik met name met de ouders. Door met de ouders te werken haal je vaak de problemen bij kinderen weg. Bij deze jonge kinderen helpen spel en helende verhalen extra ondersteunend.

Volwassenen en jongeren

Na het allereerste contact via mail of telefoon is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Voorafgaand hieraan stuur ik een intake formulier, waarin je gegevens kunt invullen en vragen kan beantwoorden. Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en ervaren of er een klik is tussen cliënt en coach.

De coaching gesprekken duren 1 tot 1,5 uur. Op een betrokken, uitdagende en respectvolle manier werkt jouw persoonlijke coach samen met jou aan je doelen. Als cliënt ben je eigenaar van je eigen proces, dat betekent dat jij de enige bent die de veranderingen daadwerkelijk kan realiseren en daar verantwoordelijk voor is.

Je persoonlijke coach zal je gereedschappen en ondersteuning bieden, die nodig zijn om die verandering in werking te kunnen zetten. Als coach, heb ik de overtuiging dat het bestrijden van de symptomen geen definitieve oplossing zal bieden. Samen gaan we op zoek naar de bron van het probleem, zodat je weer in je kracht kunt komen.

De inhoud van de sessies is vertrouwelijk en zal niet met derden worden gedeeld zonder toestemming van de cliënt. Dat geldt ook voor de jongeren die bij mij komen. Ouders worden op de hoogte gebracht met instemming van de jonge cliënt. Mochten er zaken ter tafel komen, waarbij ouders wel ingelicht behoren te worden, ga ik samen met de cliënt eraan werken om dat wat gezegd gaat worden, wordt aangepakt. Te denken valt aan zaken waarbij cliënt en/of anderen schade oplopen.

Eindhoven

Leenderweg 228
5644 AC Eindhoven

Grathem

Lindestraat 29B
6096 BW Grathem

Contact

T: +31 (0)6 24 28 38 42
E: info@eigenwijzig.nl

Facebook

© 2017 Eigenwijzig, All rights reserved